Anti-Monopoly

Tradicinio nekilnojamojo turto prekybos žaidimo, sugalvoto Elizabeth Magie dar prieš 100 metų, modernizuota versija. Žaidimo keitimą galima vadinti šių dienų antrašte: laisvi rinkos varžovai susiduria su negailestingais monopolistais.
Esminis šio žaidimo skirtumas nuo panašių nekilnojamojo turto prekybos žaidimų — prieš pradedant žaisti ANTI-MONOPOLĮ žaidėjai susiskirsto į dvi grupes – varžovų ir monopolistų. Jie, priklausomai nuo statuso, vadovaujasi skirtingomis taisyklėmis, siekdami gauti kuo didesnį pelną ir laimėti žaidimą. Bet tai yra visiškai teisingas žaidimas, kadangi skirtingų žaidėjų laimėjimo galimybių tikimybės buvo suvienodintos kompiuterinių skaičiavimų pagalba.
Esate už laisvą rinką? Imate dorus nuompinigius. Statote namus bet kurioje gatvėje. Kuriate pasiūlą ir paklausą. Baigiate kainų mūšius.
Esate už monopolijų kūrimą? Imate didelius monopolistinius nuompinigius. Statote namus tuomet, kai valdote gatvių grupę. Apribojate pasiūlą. Galite patekti į kalėjimą už kainos fiksavimą.